Postavte si „Game Boy“

Meggy Jr RGB je platforma herní konzole od Evil Mad Scientist, určená pro vývoj a hraní (nejen) vašich vlastních her. Systém je postaven na mikrokontroléru Atmel ATmega328P a je kompatibilní s Arduinem.

Herní prostor tvoří maticový RGB LED displej 8×8. K dispozici je ještě řada 8 LED diod pro signalizaci různých údajů v hrách (životy, skóre, stav paliva apod.). Ovládacích tlačítek je šest a mají dlouhou životnost. Napájení je řešeno třemi mikrotužkovými (AAA) bateriemi nebo lze použít síťový adaptér 5 V ss.

Meggy Jr RGB

Meggy Jr RGB je možné koupit jako stavebnici nebo již sestavenou.

Stavebnice

Sestavení stavebnice vyžaduje pájení, takže budete potřebovat:

Pokud nemáte s pájením žádné zkušenosti, doporučuji nejdříve přečíst tento článek. Obvyklá doba sestavení stavebnice je 1 až 3 hodiny podle zkušeností. Použity jsou klasické (ne pro povrchovou montáž) součástky, což je pro začátečníky snazší a i z návodu je vidět, že nejde o složitou stavebnici.

Meggy Jr RGB

Ihned po sestavení stavebnice na ní můžete hrát hru Attack of the Cherry Tomatoes, která je dílem čtrnáctiletého chlapce.

Při koupi stavebnice lze zvolit barvu krytu (čirý, kouřový, bílý nebo černý). V dokumentaci jsou navíc podklady pro výrobu krytu, takže si můžete udělat opravdu originál.

Programování

Vlastní aplikace můžete programovat v Arduino IDE, ale potřebujete mít k dispozici FTDI USB adaptér (například). Programovat lze také pomocí AVR ISP programátoru.

Můžete si stáhnout podrobnou příručku k programování Meggy Jr RGB. Na webu výrobce najdete kompletní dokumentaci i odkazy na naprogramované hry a další aplikace.

Meggy Jr RGB

Stavebnice stojí aktuálně 75 dolarů, ale při koupi 10 kusů je cena jen 60 dolarů, což by již mohlo být zajímavější například pro různé kroužky. Pro nákup z USA je možné výhodně využít službu Shipito.

Leave a Reply