Elektronické stavebnice Busch

Německá firma Busch byla založena v roce 1955 a od roku 1976 nabízí elektronické stavebnice.

Stavebnice

Jde o univerzální stavebnice. K napájení slouží síťový adaptér. Jednotlivé součástky jsou upevněny za malých destičkách, které se pokládají na pracovní desku. Destičky mají výstupky, kterými zapadají do otvorů na pracovní desce a tím se zabraňuje nežádoucímu posunutí. Součástky se propojují vodiči, k jejichž upevnění slouží kolíčky.

Propojení ve stavebnicích Busch

Součástí stavebnic jsou návody (v němčině) s mnoha ilustracemi.

Elektronický experimentální systém 4000

Elektronická stavebnice Busch 4000

Nejjednodušší stavebnice této produktové řady umožňuje přes 80 jednoduchých experimentů, například blikač, časový spínač, stmívač. Určeno pro děti od 10 let. Cena je cca 40 Euro.

Elektronický experimentální systém 5000

Elektronická stavebnice Busch 5000

Lze realizovat více než 150 experimentů, například mini varhany nebo radiopřijímač. Pracovní deska obsahuje reproduktor a ovládací prvky. Určeno pro děti od 10 let. Cena je cca 70 Euro.

Elektronický experimentální systém 6000 „Profi“

Elektronická stavebnice Busch 6000

Díky větší a vyspělejší součástkové základně lze postavit přes 220 experimentů, například kvalitní radiopřijímač, optickou závoru nebo elektronickou ruletu. Pracovní deska je rozšířena o další prvky a má průhledný kryt. Určeno pro děti od 10 let. Cena je cca 110 Euro.

Elektronický experimentální systém 7000 „New Tech“

Elektronická stavebnice Busch 7000

Top model obsahuje další součástky  a umožňuje sestavit přes 300 experimentů, například FM radiopřijímač, dálkové ovládání, kódový zámek, detektor kovů, čtečku čárových kódů nebo zabezpečovací systém. Určeno pro děti od 12 let. Cena je cca 175 Euro.

Rozšiřující balíčky stavebnic:

U nás aktuálně prodává tyto stavebnice snad pouze Conrad.cz, a to základní model 4000 a nejvyšší 7000. Můžete se podívat i na jiné univerzální elektronické stavebnice prodávané u nás.

Štítky:,

Leave a Reply