Univerzální elektronické stavebnice

V tomto příspěvku najdete přehled univerzálních elektronických stavebnic pro děti a mládež, aktuálně prodávaných na českém trhu.

Stavebnice Boffin

Výrobce: ConQuest entertainment a.s.

Základem všech projektů je deska, na kterou se jednotlivé součástky upevní. Součástky a projekty jednotlivých stavebnic Boffin lze kombinovat a vytvářet tak nová vlastní zapojení. Vyšší model stavebnice vždy umožňuje postavit i přístroje obsažené v jednodušších stavebnicích. Baterie nejsou součástí balení. Stavebnice jsou vhodné pro děti od 8 let.

Boffin 75

Boffin75

Obsahuje 45 součástek, z nichž lze postavit nejméně 78 projektů, které jsou podrobně popsány v přiloženém manuálu. Mezi nejoblíbenější projekty patří detektor pohybu, létající talíř, Morseova abeceda a kompas.

Boffin 100

Boffin100 Obsahuje 30 součástek, z nichž lze postavit nejméně 100 projektů.

Aktuální cena Boffin 100 v českých e-shopech.

Boffin 200

Boffin200 Obsahuje 55 součástek, z nichž lze postavit nejméně 180 projektů.

Aktuální cena Boffin 200 v českých e-shopech.

Boffin 300

Boffin300 Rozšířená stavebnice Boffin 300 Vás uvede do světa tranzistorů, diod a oscilátorů. Ovládání obvodů se stává díky polovodičům propracované. Vrcholným kouskem je stavba AM rádia. Stavebnice obsahuje 60 součástek.

Aktuální cena Boffin 300 v českých e-shopech.

Boffin 500

Boffin 500 Stavebnice Boffin 500 obsahuje 75 dílů z nichž lze postavit například telegraf, playback, detektor lži, FM rádio, požární sirénu, lampičku, tlumič světla a dalších celkem až 500 různých modelů sestavení.

Aktuální cena Boffin 500 v českých e-shopech.

Boffin 750

Boffin 750 Obsahuje 80 dílů (včetně solárního panelu) z nichž lze postavit například telegraf, playback, detektor lži, FM rádio, požární sirénu, lampičku, tlumič světla, kompas, maják a dalších celkem až 750 různých projektů.

Aktuální cena Boffin 750 v českých e-shopech.

Ke stavebnicím Boffin lze dokoupit rozšiřující stavebnice, čímž můžete realizovat stovky dalších projektů.

Stavebnice Merkur

Výrobce: MERKUR TOYS s.r.o. Nejznámější výrobce legendárních českých stavebnic obohatil svou tradiční nabídku o obor elektrotechniky a elektroniky. Stavebnice obsahuje podrobnou příručku, kde je vysvětlena srozumitelnou a zábavnou formou podstata jednotlivých experimentů a jevů.

Merkur E1 Elektro

Merkur E1 Elektro Tato stavebnice je ideální pomůcka pro žáky ZŠ, kteří se ve škole poprvé v hodinách fyziky seznamují se základy magnetismu a také s tím, jak vzniká elektrický proud a co všechno umí. Popsáno je 88 pokusů z elektrostatiky, elektřiny, magnetizmu, elektromagnetizmu a elektrochemie. Stavebnice je vhodná pro děti od 10 let.

Aktuální cena Merkur E1 Elektro v českých e-shopech.

Merkur E2 Elektronik

Merkur E2 Elektronik Se stavebnicí můžeme vyzkoušet 60 pokusů z elektroniky jako např. elektrický obvod, pokusy s rezistory, kondenzátory a diodami, lze sestavit jednoduché i složitější obvody jako například tranzistorový spínač, blikače, bzučáky a zesilovač. Vhodné pro děti od 8 let.

Aktuální cena Merkur E2 Elektronik v českých e-shopech.


Stavebnice Voltík

Výrobce: Ing. Ivan Svoboda

Voltík I

Voltík IJe určena dětem od 6 let a umožňuje sestavit podle jednoduchých návodů nejméně 35 elektronických modelů bez pájení s barevnými světélky a tónovým bzučákem. Nevyžaduje žádné znalosti elektroniky! Modely mají různou obtížnost sestavení, od nejjednodušších, například světelný a zvonkový obvod, různé houkačky, až po měřič vlhkosti, vysílač a přijímač Morseovy abecedy, elektronický klavírek či telegraf.

Aktuální cena Voltík I v českých e-shopech.

Voltík II

Voltík IIJe to tvůrčí hračka pro děti od 10 let s mnoha možnostmi zapojení efektních elektronických modelů podle příručky nebo také podle svých znalostí. Stavebnice obsahuje vše pro stavbu 50 elektronických modelů bez pájení. Například lze sestavit rozmanité houkačky, polní telefon, krystalku, jednoduché RÁDIO, detektor kovů, metronom, blikač, poplašné zařízení na fotobuňku, minutku, měřič stisku a také modely propojené s Voltíkem I. Na jednoduchých schématech je rovněž možné vyzkoušet si základní vlastnosti elektronických součástek.

Aktuální cena Voltík 2 v českých e-shopech.

Voltík III

Voltík III Stavebnice je určena dětem od 12 let. Obsahuje logické integrované obvody, čítač, paměť SRAM a vše potřebné k sestavení 50 digitálních modelů bez pájení. Například si lze vyzkoušet funkce logických členů (AND, OR, INVERT) a jejich kombinace, sestavit kódový zámek, různé bzučáky a blikače, zpožďovací obvod do 100s, „schodišťový spínač“, čítač apod. Umožňuje osvojit si základy dvojkové soustavy, vyzkoušet speciální digitální houkačku, naprogramovat světelného hada nebo světelný nápis, měřič reakčního času, hrací skříňku či světelný budík. Můžete si také sestavit univerzální losovací zařízení, které využijete např. při hře „Voltíkova ruleta“, „Veselá rajčata“, „Macháček“ a další.

Aktuální cena Voltík 3 v českých e-shopech.

Aktualizace:

Nově lze v ČR koupit i univerzální elektronické stavebnice Thames & Kosmos a Busch.

Všechny stavebnice na tomto webu najdete zde.

Štítky:, ,
Comments
  1. Bletvaska
    • Vítězslav Majer
  2. Jirka

Leave a Reply