Jakou outdoorovou kameru?

Kameru pro outdoorové aktivity lze koupit v cenách zhruba od dvou do jedenácti tisíc. Těch levných si všímat nebudu neboť jejich kvalita obrazu, zvláště v obtížnějších světelných podmínkách (šero, sníh, obloha) je neuspokojivá.

Zajímají mne kamery těchto vlastností:

  • Full HD rozlišení při 60 snímcích/s – dnes již standard,
  • režim slow motion – kvalitní zpomalené záběry,
  • malá hmotnost (do 100g) – méně zatěžuje vás, ale hlavně méně namáhá držáky např. na helmě či řídítkách,
  • malé rozměry – méně se do ní bude opírat vítr,
  • kvalitní barevné podání,
  • dobrá clonová automatika.

Z kamer běžně dostupných na našem trhu připadají v úvahu:

První tři uvedené kamery jsou cenově srovnatelné. Modely Actionpro X7 a Isaw Extreme jsou provedením téměř identické. Chtěl bych napsat, že jejich výhodou oproti kamerám GoPro je LCD displej s úhlopříčkou 5 cm, ale minimálně u Isaw to neplatí, protože obraz je tmavý a za denního světla velmi špatně viditelný. Navíc jas LCD nelze nastavit. Viz obrázky.

Isaw Extreme a Actionpro X7

Barevné podání i clonová automatika Actionpro X7 a Isaw Extreme je naprosto srovnatelná s „neplusovým“ modelem GoPro Hero3 Silver Edition. Při určitém osvětlení (den, šero, noc, výbojky, apod.) vyhrává vždy jedna z těchto kamer a nelze tedy říci, která je nejlepší. Pokud ale přidáme do srovnání GoPro Hero3+ SilverEdition, vychází lépe, hlavně co se týká ostrosti obrazu. Musím ale uznat, že nejde o nijak extrémní rozdíl. Srovnání „plusového“ a „neplusového“ modelu GoPro Hero3 najdete např. zde. Mírně horší kvalita obrazu Actionpro X7 a Isaw Extreme může být pro někoho vykompenzována větším počtem příslušenství dodávaným spolu s kamerou.

GoPro Hero3+ Silver Edition

Model GoPro Hero3+ Black Edition je o stupeň výš než výše uvedené kamery. Umožňuje natáčet video v rozlišení až 4K, tj. 3840 x 2160 bodů při 12,5 snímcích/s. Má nové obrazové režimy, více možností nastavení bílé a součástí balení je Wi-Fi dálkové ovládání.

GoPro Hero3+ Black Edition

Štítky:

Leave a Reply