10 nejlepších tabletů roku 2013

Redakce britského Techradaru vybrala 10 nejlepších tabletů roku 2013.

Tablety dobývají svět a přitom před několika málo lety je hodně lidí vůbec neznalo. Tím jak roste počet výrobců a modelů, je stále složitější se rozhodnout, který si vybrat. Pokud patříte k obdivovatelům značky Apple, průkopníka v tomto oboru, a nehledíte na vyšší cenu, máte výběr relativně jednoduchý. Pokud ale hledáte levnější nebo pro vás vhodnější alternativu, máte obtížné rozhodování.

Při hodnocení tabletů jsme nebrali v potaz úplné novinky Apple iPad mini 2 s Retina displejem a LG G Pad 8.3.

10. místo: Samsung Galaxy Note 10.1 (cca od 11 tisíc Kč)
Samsung Galaxy Note 10.1

Jeho hlavní přednosti jsou velký displej, čtyřjádrový procesor, vynikající S-Pen pero, citlivé na tlak pro přirozený pocit při psaní a slot na microSD kartu. Komu se zdá cena příliš vysoká, může počkat na uvedení modelu pro rok 2014. Pak cena půjde jistě dolů.

9. místo: Asus Transformer Pad Infinity (cca od 13 tisíc Kč)

ASUS Transformer Pad Infinity Nebýt vysoké ceny, ucházel by se o přední místo. Má vše, co má špičkový tablet mít a navíc dokovací klávesnici. Je výkonný, má skvělé rozlišení, podporu vícedotykového ovládání až 10 prsty.

8. místo: Samsung Galaxy Note 8.0 (cca od 10 tisíc Kč)

Samsung Galaxy Note 8.0Solidní tablet s mnohem lepším displejem než má iPad mini. Dodáván je s perem S Pen, má USB 2.0 a microSD slot na kartu až 64 GB.

7. místo: Tesco Hudl (cca 4 tisíce Kč)

Tesco Hudl

Tento tablet zatím Tesco v ČR neplánuje prodávat. Mezi ostatní tablety je zařazen díky slušné kvalitě, dobré výbavě a velmi nízké ceně (cca 4 tisíce Kč). Má 7-palcový displej, Wi-Fi,, Bluetooth, GPS, microHDMI konektor, kapacitu 16 GB a mikroSD slot na kartu až 32 GB.

6. místo: Microsoft Surface Pro 2 (cca od 20 tisíc Kč)

Microsoft Surface Pro 2Toto zařízení spíše vyplňuje mezeru mezi notebookem a tabletem, váží cca 900g, je velmi výkonné, používá operační systém Windows 8.1 Pro, má 2-polohový stojánek. Lze k němu dokoupit profesionální dokovací stanici s množstvím konektorů. Microsoft cílí na profesionály a podnikové použití. Tomu odpovídá i vysoká cena.

5. místo: Google Nexus 10 (cca od 10 tisíc Kč)

Google Nexus 1010-palcový tablet s nejvyšším rozlišením v této kategorii, velkým výkonem a dobrou výbavou. Jde o jeden z nejlepších tabletů s Androidem. Kapacita je 16 nebo 32 GB a pro někoho bude mínusem nemožnost rozšíření paměťovou kartou.

4. místo: Apple iPad mini (cca od 7 tisíc Kč)

Apple iPad miniiPad mini je pořád velmi pěkný tablet, ale bez Retina displeje a vzhledem k ceně, nemůže pomýšlet na lepší umístění. Stále ale pro něj hovoří perfektní zpracování, moderní operační systém a bohaté zázemí aplikací.

3. místo: Google Nexus 7 (cca od 7 tisíc Kč)

Google Nexus 7

Narozdíl od iPadu mini je dodáván i ve 32 GB verzi a displej má 2 x větší rozlišení. Aktuálně uvedený iPad mini 2 by jej sice překonal, ale u něho je také třeba počítat s cenou cca 10 tisíc Kč.

2. místo: Sony Xperia Tablet Z (cca od 13 tisíc)

Sony Xperia Tablet Z

Dokonalý tablet do domácnosti – vypadá nádherně, má velký displej s vysokým rozlišením, je výkonný a lehký, což oceníte až s ním vyrazíte ven. Tam se vám bude možná hodit, že je odolný proti prachu i vodě.

1. místo: Apple iPad Air (cca od 12 tisíc Kč)

Apple iPad Air

iPad Air se umístil na 1. místě a možná je to vůči ostatním malinko nefér neboť jde o úplnou novinku.

Nádherné tenké tělo, nízká hmotnost, velký Retina displej s rozlišením 2048 x 1536 bodů, výkonný s novým čipem A7 a pohybovým koprocesorem M7, kapacita disku až 128 GB. Navíc skvělý operační systém iOS7 a široká nabídka aplikací. Cenově je srovnatelný se Sony Xperia Tablet Z, ale obrazovou kvalitou i provedením je ještě výše. Je to v tuto chvíli prostě nejlepší tablet na trhu.

Souhlasíte s tímto hodnocením tabletů nebo máte jiný názor? Který byste vyřadili a který naopak umístili? Budeme rádi za váš názor.

Leave a Reply