Jak elektrifikovat Lego

K „rozpohybování“ konstrukcí z Lega nabízí výrobce kategorii výrobků, které souhrnně označuje jako Power Functions. Jde o bateriové boxy, motory, dálková ovládání a další příslušenství.

Komponenty s odkazy do eshopu Lego (anglicky) a na vyhledání nejlepší ceny:

„Elektrifikace“ Lega mu přidává další rozměr. Kdo by nechtěl řídit dálkovým ovladačem vlastnoručně sestavené auto, jeřáb apod. ? Díly Power Functions jsou podle výrobce vhodné pro děti od 7 let.

8293 Power Functions Motor Set

Pokud plánujete koupit nějakou stavebnici řady Technics, je možné, že některé komponenty Power Functions již bude obsahovat. Proto je lepší k ní případně přikoupit jen další jednotlivé díly, kterými můžete funkčnost rozšířit (např. přidat osvětlení nebo dálkové ovládání), než kupovat celý 8293 Power Functions Motor Set a mít tak zbytečně třeba dva bateriové boxy.

Když budete stavět bez návodu svůj první model dálkově ovládaného auta, možná budete stejně jako já přemýšlet, jak vyřešit zatáčení. Použitím jednoho běžného Lego motoru zatočíte „skokově“ na jednu nebo druhou stranu, ale potřebujete také, aby se kola vrátila do rovného směru. Inspirací vám může být řešení s gumičkou, která toto řeší – viz čas od 45 s na videu:

Pokud najdete plánek nebo video, kde to je lépe vidět, dejte prosím odkaz do komentáře.

Další možností, jak rozpohybovat Lego, je použít robota Edison. To se pak dostanete na výrazně vyšší level. Pokud to myslíte s robotikou a Legem vážně, přečtěte si Mé zkušenosti s Lego Mindstorms.

Štítky:, ,
Comments
  1. lukáš
  2. Eva
    • Admin
      • Eva
    • Lukáš
  3. Kajnar

Leave a Reply