Stavebnice kalkulátoru

Jedná se o výrobek kanadské firmy SpikenzieLabs. Kalkulátor má základní matematické operace (sčítání, odčítání, násobení a dělení).

Srdcem kalkulátoru je mikrokontrolér ATmega328, který je již naprogramován. Pokud vás ale zajímá, jak takový program vypadá, můžete si jej stáhnout a v Arduino IDE prohlédnout. Dokonce jej můžete upravit a nahrát do kalkulátoru pomocí FTDI kabelu.

Displej je složen z šesti sedmisegmentových modulů LED, které se používaly v kalkulátorech dříve než LCD displeje. Se slzou v oku si teď vzpomínám na svou první kalkulačku TI-30.

Kryt se skládá z několika dílů z laserem řezaného plexiskla.

stavebnice kalkulátoru SpikenzieLabs

K napájení je použita běžná knoflíková baterie CR2032. Pro úsporu energie se kalkulátor sám vypíná po dvaceti sekundách nečinnosti.

Sestavení stavebnice není náročné, ale vyžaduje pájení (páječka není součástí balení). Návod je perfektně podrobný s názornými obrázky. Níže je na videu zaznamenáno celé sestavení kalkulátoru:

Je to praktická stavebnice pro děti asi od 10 let. Může to být jejich první kalkulátor. Cena stavebnice je cca 44 dolarů. Pro nákup zboží z USA můžete použít službu Shipito.

Leave a Reply